Reklāmas baneris

5 kārumnieka receptes ar skābētiem kāpostiem novembrī

1. Skābēti kāposti ar medu

Šie kāposti izdodas ir ļoti sulīgs un kraukšķīgs. Izmanto to medu, kas tev vislabāk patīk.

Kopējais pagatavošanas laiks: 2 dienas
Porciju skaits: 4

Sastāvdaļas:

  1. 1 kg kāpostu;
  2. 1 litrs ūdens;
  3. 1 burkāns;
  4. 30 grami sāls;
  5. 15 grami medus.

Pagatavošana:

  1. Notīrītu burkānu sarīvē. Sagriež kāpostu. Sajauc un izliek burkā.
  2. Sajauc aukstu ūdeni, sāli un medu. Pārlej dārzeņiem tā, lai tie būtu pilnībā pārklāti.
  3. Ievieto burku bļodā, pārklāj ar marli un atstāj istabas temperatūrā uz 2 dienām. Aptuveni reizi dienā kāpostus sadursta ar koka irbulīti.

2. Skābēti kāposti katliņā

Gardi, ātri pagatavojami un aromātiski skābēti kāposti.

Kopējais pagatavošanas laiks: 3 stundas
Porciju skaits: 10

Sastāvdaļas:
  1. 2½ kg kāpostu;
  2. 1 litrs ūdens;
  3. 1 burkāns;
  4. 2 lauru lapas;
  5. 2 ēdamkarotes sāls;
  6. 1 ēdamkarote cukura;
  7. 15 melno piparu graudiņi.

Pagatavošana:

  1. Sasmalcina kāpostus, bet burkānu sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Katlā uzvāriet ūdeni. Pievieno sāli, cukuru un rūpīgi samaisa. Atdzesē.
  3. Uz galda izber kāpostus un burkānus. Pievienojiet salauztas lauru lapas un piparu graudiņus. Visu ar rokām samaisa.
  4. Kāpostus blietējot liek trīs litru katlā. Pārlej ar sagatavoto ūdeni un vēlreiz nospiež.
  5. Katlu ieliek par to lielākā bļodā vai citā piemērotā traukā. Atstāj istabas temperatūrā uz 10 – 12 stundām.
  6. Šajā laikā kāposti izdalīs sulu. Kāpostus līdz līdz pašam apakšai sadur ar kociņu, lai izlaistu gāzes.
  7. Atstāj skābēties vēl uz 2 – 3 dienām. Vairākas reizes dienā sadur ar kociņu, lai iznāk gāze. Gatavos skābētos kāpostus glabā vēsā vietā.

3. Vinegrets ar skābiem kāpostiem

Sastāvdaļas:

  1. 3 vārītas bietes
  2. 3 vārīti burkāni
  3. 3 skābēti vai marinēti gurķi
  4. 300 -400 g skābētu kāpostu
  5. 1 -2 sīpoli
  6. 1 bundž. konservētu zaļo zirnīšu
  7. Zaļumi (dilles, loki)
  8. Garšvielas (pipari, sāls, cukurs – pēc vēlēšanās)
  9. Eļļa (olīvu)

Pagatavošana:

1. Sagriež kubiciņos bietes, burkānus, gurķus.
2. Sasmalcina sīpolus. Skābos kāpostus sagriež smalkāk.
3. Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno zirnīšus, zaļumus, garšvielas un eļļu pēc vajadzības. (Ja vēlas, var vēl kādu skābu ābolu piegriezt, arī kubiņos).

4. Skābu kāpostu un kartupeļu sacepums

Sastāvdaļas:

  1. 200 g skābētu kāpostu
  2. 3 kartupeļi
  3. 1 sīpols
  4. 2 olas
  5. 2 ēdamkarotes sviesta
  6. 1 tējkarote paprikas pulvera
  7. sāls, pipari pēc garšas
  8. 50 g siera pārkaisīšanai
  9. skābais krējums un dilles pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Sīpolus nomizo, smalki sagriež, kāpostiem notecina sulu.
    2.Pannā sakarsē sviestu, liek sīpolus un cep 2 minūtes.
    3. Tad pievieno notecinātos kāpostus un cep visu kopā vēl 2 minūtes.
    4. Kartupeļus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves un liek lielā bļodā, kur pievieno arī kāpostus ar sīpoliem, olas, sāli, piparus un visu rūpīgi sajauc.
    5. Masu liek cepamtraukā, pārkaisa ar paprikas pulveri un liek 200 grādu karstā cepeškrāsnī.
    6. Pēc 10 minūtēm sacepumu pārkaisa ar sarīvētu sieru un cep vēl aptuveni 5 minūtes.
    7. Pasniedz ar liesu skābo krējumu un dillītēm.

5. Skābu kāpostu zupa vistas buljonā

Sastāvdaļas:

  1. 1 – 1,5 kg skābētu kāpostu ar burkāniem, ķimenēm
  2. 3 – 5 vistas stilbiņi
  3. Kartupeļi (pēc izvēles)
  4. Sāls, melnie pipari, lauru lapas
  5. Skābais krējums

Pagatavošana:

  1. Vāram vistas buljonu, pievienojot visas garšvielas – piparus, lauru lapas.
  2. Tad novāram kartupeļus ar mizu.
  3. Kad vistas stilbiņi ir izvārījusies, ņemam tos ārā kopā ar lauru lapām un buljonā liekam skābos kāpostus. Receptei izmantojam tos kāpostus, kuros jau ir burkāni, ķimenes, lai nebūtu jāliek atsevišķi.
  4. Kad kāposti ir mīksti, apmēram pēc divām stundām, atdalām no kauliem gaļu un liekam pie kāpostiem. Turpinam vārīt vēl kādas 10 minūtes.
  5. Nomizojam kartupeļus. Kartupeļi ir maizes vietā un tie labi sader ar skābiem kāpostiem.
  6. Var ēst kopā ar krējumu.

Lai Jums labi garšo! Receptes nav autentiskas, kā ideja – izmantotas internetā atrodamās.

📣 Vai raksts bija noderīgs? Dalies tālāk!

✅ Saite nokopēta!

Atstāt komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

5 kārumnieka receptes ar skābētiem kāpostiem novembrī

1. Skābēti kāposti ar medu Šie kāposti izdodas ir ļoti sulīgs un kraukšķīgs. Izmanto to medu, kas tev vislabāk patīk ...

Lietus ūdens savākšana un izmantošana dārzā

Ūdens ir viens no svarīgākajiem resursiem dārzā – bez tā nav iespējams nodrošināt augu veselīgu augšanu, it īpaši sausuma periodos ...

Komposts – dārza zelts: kā sākt un uzturēt pareizi

Komposts ir dārza zelts – dabīgs mēslojums, kas ne tikai uzlabo augsnes struktūru, bet arī samazina sadzīves atkritumu daudzumu. Tas ...

Kūtsmēslu izmantošana augsnes uzlabošanai rudenī

Rudens ir īstais laiks, kad domāt par nākamā gada ražu. Kad dārza darbi lēnām tuvojas noslēgumam, augsne ir pateicīga uzlabošanai ...

Dārza instrumentu kopšana un uzglabāšana ziemai

Kad dārza sezona noslēdzas, darbs ar zemi pārvēršas par rūpēm par instrumentiem. Rudenī un ziemā, kad tie vairs netiek lietoti, ...

Kā pasargāt augus no sala un grauzējiem?

Rudens beigas un ziema dārzniekiem nozīmē ne tikai atpūtu, bet arī rūpes par to, lai augi droši pārziemotu. Sala un ...

Zaļmēslojums – kāpēc to sēt un tieši rudenī?

Katram dārzam laiku pa laikam nepieciešama atpūta un augsnes atjaunošana. Viena no dabiskākajām un efektīvākajām metodēm tam ir zaļmēslojums – ...

Augsnes uzlabošana ar dabīgiem līdzekļiem – humuss, pelni, kūdra

Veselīga augsne ir jebkura dārza pamats. Tā nodrošina augiem barības vielas, gaisu un mitrumu, ļauj saknēm attīstīties un veido vidi, ...

Kā pareizi ierīkot komposta kaudzi pirms ziemas

Rudens ir ideāls laiks, lai sakārtotu dārzu un sagatavotu to ziemai. Lapu kaudzes, zāles atliekas, dārzeņu laksti un virtuves atkritumi ...

5 rudens dārza darbi, kas palīdzēs pavasarī ietaupīt laiku un spēku

Rudens bieži tiek uztverts kā dārza “noslēguma sezona”, taču gudrs dārznieks zina – šis ir sākums nākamajam gadam. Oktobris Latvijā ...
Scroll to Top